Wolderse Vliegerdag

Sinds 2002: iedere eerste zondag in oktober: Wolderse vliegerdag (voorheen Vliegerfestijn). Honderden “zelfbouwers” van kinderen staan te schitteren in de lucht en dingen mee naar mooie prijzen. Maar ook volwassenen vertonen hun vliegerkunsten. Naast het vliegeren zijn er demonstraties van een heuse vliegerclub, roofvogels, modelvliegtuigjes en een kinderdansclub. Ook andere verenigingen werken hier aan mee, zoals de Jeugdharmonie.

Het terrein waar dit festijn wordt gehouden heeft in de volksmond de naam “vliegerveldje” gekregen

Programma 2023 lees je in de folder die HaH is verspreid..

2022 Een prachtige dag, met extra mais-doolhof attractie

Vliegeren is leuk!

Geen wind?

Soms heb je een vliegerdag zonder enig wind. Ook dan is het de moeite om naar het vliegerveldje te komen. Er zijn altijd activiteiten. Soms een reuze glijbaan of hindernisbaan of springkussen, muziek- en dansvoorstellingen. Je hoeft je niet te vervelen. “Desnoods” knutsel je zelf een vlieger in elkaar voor de dagen dat het wel gaat waaien.

FOTO: 
creatief je vlieger op laten

Zelf een vlieger maken?

Op het internet vind je veel filmpjes en instructies hoe je zelf een vlieger maakt. Kijk bijvoorbeeld naar dit filmpje:

Onderstaande foto is ook een zelfbouw-pakket. Dat is een echte uitdaging!

Heel veel vliegers aan één lijntje

Vliegerfestijn 2020 -2021. Corona was in de lucht.

Vanwege verscherpte Corona-maatregelen hebben we de dag in 2020 moeten annuleren. Helaas :-(. Echter het Vliegerfestijn op de eerste zondag van oktober in 2021 ging, ondanks Corona, door. En ondanks de regen! Wel met toegangscontrole voor alle 13 jarige en ouder met de Corona-QR-code of testbewijs. Verder was er horeca en zelfs de vliegerclub Free Fun Flyers was aanwezig om mooie vliegers te tonen.