Sinterklaas

INTOCHT 15-11-2020 hier te volgen

Bekijk hier online de intocht van Sint Nicolaas zondag 15-11-2020; 15:00uur.

Veel kijkplezier;

Sinterklaas 2020, in Waalre!!!

2020 Corona maakt alles anders

Natuurlijk komt Sinterklaas naar Nederland. Met zijn Pieten. Dat is zeker. Maar door Corona wordt alles anders. Zo ook in Waalre.

Een verrassende intocht online. Geen Collecte. Geen rondgang 🙁 Maar wel snoepzakjes! Want een feest moet het blijven, daar hoort deze traktatie bij. Ja toch?
Dit alles kun je lezen in de folder en bijhorende brief, die verspreid wordt in ons kerkdorp. Allereerst de brief van de VvdJ:

Folder 2020:

Er is een huis-aan-huis folder verspreid. Heb je deze gemist, dan kun je deze hieronder downloaden. Daarin wordt nog vermeld dat er gecollecteerd wordt. Daar ziet de VvdJ dus uiteindelijk toch vanaf. Zie brief hierboven.

Dit specifiek Nederlandse feest voor jong en oud wordt op traditionele wijze gevierd. Natuurlijk wordt de goedheiligman “ingehaald” op zondag na de nationale intocht op TV en het weekend voorafgaand aan 5 December vindt een tweedaagse rondgang plaats door het dorp. Hierbij overhandigen Sint en zijn Pieten persoonlijk, huis-aan-huis, een zakje met snoepgoed aan de jeugd tot en met 12 jaar en de 65-plussers.

Sint bezoekt ook de peuterspeelzalen, de kinderopvang, de basisschool, het kinderhotel Mappa Mondo en het verzorgingshuis “de Hoevenakkers”. Daarnaast organiseren we samen met de seniorenvereniging Waalre een spraakmakende gezellige sinterklaasmiddag voor alle senioren in Waalre, ook als ze geen lid zijn van de ouderenvereniging.

Ieder jaar een drukte van belang op de Markt bij de intocht van de Sint