Sinterklaas

Sinterklaas in Waalre!!!
Het is altijd erg druk en gezellig bij de aankomst van de Sint op de Markt in Waalre.

Het programma 2023 is te lezen in de folder die huis-aan-huis is verspreid. Download het hier:

Sint heeft een drukprogramma in Woldere

Dit specifiek Nederlandse feest voor jong en oud wordt op traditionele wijze gevierd. Natuurlijk wordt de goedheiligman “ingehaald” op zondag na de nationale intocht op TV en het weekend voorafgaand aan 5 December vindt een tweedaagse rondgang plaats door het dorp. Hierbij overhandigen Sint en zijn Pieten persoonlijk, huis-aan-huis, een zakje met snoepgoed aan de jeugd tot en met 12 jaar en de 65-plussers.

Sint bezoekt ook de peuterspeelzalen, de kinderopvang, de basisschool, het kinderhotel Mappa Mondo en het verzorgingshuis “de Hoevenakkers”.

SNEEL INZICHT IN PROGRAM 2023 wat in bovenstaand folder staat:

Ieder jaar een drukte van belang op de Markt bij de intocht van de Sint

Je ziet blije Pieten en heel verbaasde Pieten, zoveel mensen ………??? Wauw! Gelukkig zijn er veel Pieten.

2021 Géén feestelijke intocht, wél een rondgang!

De intocht werd in 2021 op het laatste moment afgelast, maar de geplande rondgang door het dorp in het weekend van 4 en 5 december ging wél door.

2020 was bijzonder

Sinterklaas 2020 was anders dan alle andere jaren. Fysiek contact was niet mogelijk. De VvdJ heeft getracht om er toch een “Wolders”-tintje aan te geven.

De gebruikelijk snoepzak werd afgegeven; én op elk adres een chocoladeletter met gedicht.

Het werd door veel bewoners op prijs gesteld. Zie de reacties op onze Facebook-pagina. Er werd niet gecollecteerd. Veel bewoners wisten toch de weg te vinden naar ons bankrekening:


NL89Rabo0155701592

Waarvoor heel veel dank

INTOCHT 15-11-2020 was hier te volgen

Bekijk hier de intocht van Sint Nicolaas zondag 15-11-2020; 15:00uur.

Veel kijkplezier;

2020 Corona maakt alles anders

Natuurlijk komt Sinterklaas naar Nederland. Met zijn Pieten. Dat is zeker. Maar door Corona wordt alles anders. Zo ook in Waalre.

Een verrassende intocht online. Geen Collecte. Geen rondgang 🙁 Maar wel snoepzakjes! Want een feest moet het blijven, daar hoort deze traktatie bij. Ja toch?
Dit alles kun je lezen in de folder en bijhorende brief, die verspreid wordt in ons kerkdorp. Allereerst de brief van de VvdJ: