Sinterklaas

2021 Géén feestelijke intocht, wél een rondgang!

Zoals je kunt lezen op Facebooek (zie ook HomePage) en in de rubriek LAATSTE NIEUWS, was de intocht op het laatste moment afgelast, maar de geplande rondgang door het dorp in het weekend van 4 en 5 december gaat wél door. Voor het laatste nieuws: volg ons op Facebook.

Het volle programma van de Sint in Waalre staat in de folder die huis aan huis is verspreid. Ben je die kwijt? Heb je die gemist? Geen probleem. De Pieten hebben HIER een voorbeeld voor je achtergelaten:

2020 was bijzonder

Sinterklaas 2020 was anders dan alle andere jaren. Fysiek contact was niet mogelijk. De VvdJ heeft getracht om er toch een “Wolders”-tintje aan te geven.

De gebruikelijk snoepzak werd afgegeven; én op elk adres een chocoladeletter met gedicht.

Het werd door veel bewoners op prijs gesteld. Zie de reacties op onze Facebook-pagina. Er werd niet gecollecteerd. Veel bewoners wisten toch de weg te vinden naar ons bankrekening:


NL89Rabo0155701592

Waarvoor heel veel dank

INTOCHT 15-11-2020 was hier te volgen

Bekijk hier de intocht van Sint Nicolaas zondag 15-11-2020; 15:00uur.

Veel kijkplezier;

Sinterklaas 2020, in Waalre!!!

2020 Corona maakt alles anders

Natuurlijk komt Sinterklaas naar Nederland. Met zijn Pieten. Dat is zeker. Maar door Corona wordt alles anders. Zo ook in Waalre.

Een verrassende intocht online. Geen Collecte. Geen rondgang 🙁 Maar wel snoepzakjes! Want een feest moet het blijven, daar hoort deze traktatie bij. Ja toch?
Dit alles kun je lezen in de folder en bijhorende brief, die verspreid wordt in ons kerkdorp. Allereerst de brief van de VvdJ:

Dit specifiek Nederlandse feest voor jong en oud wordt op traditionele wijze gevierd. Natuurlijk wordt de goedheiligman “ingehaald” op zondag na de nationale intocht op TV en het weekend voorafgaand aan 5 December vindt een tweedaagse rondgang plaats door het dorp. Hierbij overhandigen Sint en zijn Pieten persoonlijk, huis-aan-huis, een zakje met snoepgoed aan de jeugd tot en met 12 jaar en de 65-plussers.

Sint bezoekt ook de peuterspeelzalen, de kinderopvang, de basisschool, het kinderhotel Mappa Mondo en het verzorgingshuis “de Hoevenakkers”. Daarnaast organiseren we samen met de seniorenvereniging Waalre een spraakmakende gezellige sinterklaasmiddag voor alle senioren in Waalre, ook als ze geen lid zijn van de ouderenvereniging.

Ieder jaar een drukte van belang op de Markt bij de intocht van de Sint