Vliegerfestijn

Vliegerdag 2020 geannuleerd 🙁

Vanwege de verscherpte Corona-maatregelen hebben we de dag moeten annuleren. Helaas 🙁

Vliegerfestijn 2020 wordt WandelVliegerfestijn

dit WAS het plan:

Corona heeft gevolgen voor allerlei evenementen. Ook voor het Vliegerfestijn. Het bijeen brengen van veel mensen, ook al is het buiten, vraag teveel aanpassingen. De VvdJ wil een “Corona-proof” evenement organiseren. Vandaar een vliegerdag waarbij je wandelt van de ene stempelpost naar de andere. Natuurlijk is er gelegenheid om een vlieger op te laten. Die vlieger krijg je van ons!


Lees hier het programma:

Om deel te nemen heb je een deelnemerskaart nodig. Die wordt huis-aan-huis verspreid. Heb je dat gemist? Hier kun je het dowloaden

Sinds 2002: iedere eerste zondag in oktober: een Wolders vliegerfestijn. Honderden “zelfbouwers” van kinderen staan te schitteren in de lucht en dingen mee naar mooie prijzen. Maar ook volwassenen vertonen hun vliegerkunsten. Naast het vliegeren zijn er demonstraties van een heuse vliegerclub, roofvogels, modelvliegtuigjes en een kinderdansclub. Ook andere verenigingen werken hier aan mee, zoals de Jeugdharmonie.

Het terrein waar dit festijn wordt gehouden heeft in de volksmond de naam “vliegerveldje” gekregen

Geen wind?

Soms heb je een vliegerdag zonder enig wind. Ook dan is het de moeite om naar het vliegerveldje te komen. Er zijn altijd activiteiten. Soms een reuze glijbaan of hindernisbaan of springkussen, muziek- en dansvoorstellingen. Je hoeft je niet te vervelen. “Desnoods” knutsel je zelf een vlieger in elkaar voor de dagen dat het wel gaat waaien.

FOTO: 
creatief je vlieger op laten

Heel veel vliegers aan één lijntje