Wolders Vliegerfestijn

Sinds 2002: iedere eerste zondag in oktober: Wolders vliegerfestijn (ook bekend als de Vliegerdag). Honderden “zelfbouwers” van kinderen staan te schitteren in de lucht en dingen mee naar mooie prijzen. Maar ook volwassenen vertonen hun vliegerkunsten. Naast het vliegeren zijn er demonstraties, Niet alleen van mooie vliegers, maar bijvoorbeeld ook roofvogels, modelvliegtuigjes en/of een dansclub. Ook andere verenigingen werken hier aan mee, zoals de Jeugdharmonie.

Het terrein waar dit festijn wordt gehouden heeft in de volksmond de naam “vliegerveldje” gekregen

Programma 2024: zondag 6 oktober

For program in English go: www.vvdj.nl/kitefestival

Het programma staat in een folder die h.a.h. wordt verspreid in het kerkdorp Waalre.
Je kunt deze hier ook lezen:

Om (gratis) deel te nemen aan deze dag heb je dus een “deelnemerskaart/kleurplaat” nodig, die wordt uitgedeeld op de basisschool in Kerk-Waalre.

Woon je in Waalre, maar zit je niet op de basisschool in het kerkdorp, dan kunt ook een deelnemerskaart dowloaden. Kleur in en neem meer naar het vliegerveldje op zondag 6 okt 2024

Terugblik 2023. Fantastisch warm weer met wind!

Het was een bijzonder mooie vliegerdag. Met zomerse temperaturen. Omdat Waalre 100 bestaat hebben we geprobeerd om 100 vliegers aan één lijn de lucht in te krijgen. Het is ook gelukt!

2023: Hoofdprijs zelfgemaakte vlieger; een rondvlucht

De hoofdprijs was dit jaar wel heel bijzonder: een rondvlucht boven Waalre. Dit werd de vereniging aangeboden door een enthousiaste vliegenier. Onderstaande foto toont de prijswinnaar die zelfs het vliegtuig mocht besturen. Wauw!

Kempen tv gaf aandacht aan het Vliegerfestijn 2023

KempenTV aandacht voor de vliegerdag en overhandiging cheque Rabo Clubsupport. Dank leden van de Rabo.

Onderstaand enkele foto’s van de laatste jaren.

Vliegeren is leuk!

Geen wind?

Soms heb je een vliegerdag zonder enig wind. Ook dan is het de moeite om naar het vliegerveldje te komen. Er zijn altijd activiteiten. Soms een reuze glijbaan of hindernisbaan of springkussen, muziek- en dansvoorstellingen. Je hoeft je niet te vervelen. “Desnoods” knutsel je zelf een vlieger in elkaar voor de dagen dat het wel gaat waaien.

FOTO: 
creatief je vlieger op laten

Zelf een vlieger maken?

Op het internet vind je veel filmpjes en instructies hoe je zelf een vlieger maakt. Kijk bijvoorbeeld naar dit filmpje:

Onderstaande foto is ook een zelfbouw-pakket. Dat is een echte uitdaging!

Heel veel vliegers aan één lijntje

Vliegerfestijn 2020 -2021. Corona was in de lucht.

Vanwege verscherpte Corona-maatregelen hebben we de dag in 2020 moeten annuleren. Helaas :-(. Echter het Vliegerfestijn op de eerste zondag van oktober in 2021 ging, ondanks Corona, door. En ondanks de regen! Wel met toegangscontrole voor alle 13 jarige en ouder met de Corona-QR-code of testbewijs. Verder was er horeca en zelfs de vliegerclub Free Fun Flyers was aanwezig om mooie vliegers te tonen.