Vliegerfestijn

CORONA – UPDATE: Het vliegerfestijn op de eerste zondag van oktober ging door. Ondanks de regen! Wel met toegangscontrole voor alle 13 jarige en ouder met de Corona-QR-code of testbewijs. Verder was er horeca en zelfs de vliegerclub Free Fun Flyers was aanwezig om mooie vliegers te tonen.

Sinds 2002: iedere eerste zondag in oktober: een Wolders vliegerfestijn. Honderden “zelfbouwers” van kinderen staan te schitteren in de lucht en dingen mee naar mooie prijzen. Maar ook volwassenen vertonen hun vliegerkunsten. Naast het vliegeren zijn er demonstraties van een heuse vliegerclub, roofvogels, modelvliegtuigjes en een kinderdansclub. Ook andere verenigingen werken hier aan mee, zoals de Jeugdharmonie.

Het terrein waar dit festijn wordt gehouden heeft in de volksmond de naam “vliegerveldje” gekregen

Geen wind?

Soms heb je een vliegerdag zonder enig wind. Ook dan is het de moeite om naar het vliegerveldje te komen. Er zijn altijd activiteiten. Soms een reuze glijbaan of hindernisbaan of springkussen, muziek- en dansvoorstellingen. Je hoeft je niet te vervelen. “Desnoods” knutsel je zelf een vlieger in elkaar voor de dagen dat het wel gaat waaien.

FOTO: 
creatief je vlieger op laten

Heel veel vliegers aan één lijntje

Vliegerfestijn 2020 werd geannuleerd

Vanwege verscherpte Corona-maatregelen hebben we de dag moeten annuleren. Helaas 🙁