Koningsdag

Koningsdag 2022

Dit jaar gaat de Koningsdag gelukkig weer door! En we hebben er heel veel zin in om het als vanouds met iedereen te vieren. Natuurlijk met de traditionele kinderkermis!

We hebben in 2022 leuke nieuwe spellen in petto!

Heb je de huis-aan-huis-folder gemist, je kunt het hier bekijken of downloaden:

Gezellig samenzijn

Ieder jaar is het op en rondom de Markt een gezelligheid van belang. Na de kinderkermis blijven volwassen elkaar opzoeken. Kom dus ook naar de Markt of naar het Mr Broos-plantsoen. Daar staat het clubhuis van de VvdJ, Restaurant De Oude Toren.

Nu al opgeven voor kraamhulp 2023. Het kan

Ieder jaar zoeken we enthousiaste vrijwilligers die willen helpen om de spellen te begeleiden! Dat zijn er ruim 100!!! Wil je mee helpen om er voor de jeugd weer een mooi dag van te maken? Geef je dan op via kraamhulp@vvdj.nl of een pb via onze socials! Het is leuk werk en je doet er heel veel kinderen een plezier mee. Dit jaar lijken we er weer in geslaagd om alle kramen goed bezet te krijgen met hulpen. Maar je kunt je ook op de dag zelf nog aanmelden! Zelfs voor volgend jaar. Doen!!
Zie hier kraamhulpen in actie:

Terugblik Koningsdag 2021

Deelden de leden van de VvdJ in 2020 in het kerkdorp Waalre een bloemetje uit…… In 2021 werd gericht aan de jeugd van Waalre gedacht. Op Koningsdag wordt bij elke woning een Koningsdag-Doe -Boek gebracht. In dit boek staan tal van leuke opdrachten voor zowel de allerjongsten als ook voor de oudere jeugd. Bij verschillende van deze opdrachten zijn er leuke prijzen te winnen, zoals bijvoorbeeld een workshop in onze Waalrese Chocoladefabriek, een huifkar-tocht en diverse smakelijke tegoedbonnen. Allemaal in samenwerking met 13 (!) lokale ondernemers.

De opdrachten waarbij prijzen zijn te winnen waren:

  • Geef kleur aan de Activiteiten van de VvdJ
  • Woordzoeker
  • Anagram
  • De Gouden Koets
  • Kleur de letter J
  • Weet jij het antwoord…?
  • Zoek de 6 verschillen
  • Nonogram
  • Sudoku

Zo gaat het er normaal aan toe:

De groots opgezette kinderkermis (sinds 1963) is een niet meer weg te denken feest voor de jeugd. Vele spellen, attracties, traktaties, straattheater en onze Jan Plezier, maken de Koningsdagviering tot een feest voor kleuters en jeugd. Gelukkig kan de Vereniging daarbij ook rekenen op honderden vrijwilligers. Het samenzijn van veel dorpelingen (deelnemertjes met ouders, grootouders, vrijwilligers en belangstellenden) is uitgegroeid tot een spontaan dorpsfeest. We doen dit met medewerking van vele verenigingen en clubs.

Mocht je je aan willen melden als “kraamhulp”, stuur dan een mail naar kraamhulp@vvdj.nl