Koningsdag

KINDERKERMIS

Op Koningsdag is er traditie getrouw ieder jaar een Kinderkermis. Voor het kerkplein zijn de spellen voor de kleuters op gezet. Rondom de Markt staan de spellen voor de basisschool kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Op de school de Wilderen wordt enkele weken voordien een deelnemerskaart gratis uitgereikt. Inclusief een tegoedbon voor een heerlijke versnapering, zoals een oliebol!

Voor kinderen uit het kerkdorp Waalre is deelname gratis, dankzij de jaarlijkse collecte opbrengst, de gemeentelijke subsidie en sponsoring.

Deelnemen aan spellen? Eerst verdienen dan betalen

Het principe is er een van ” verdienen” en ” betalen”. Eerst ga je naar een spel waar je centjes (W-euro’s) kunt verdienen. Hoe beter je prestatie, hoe meer centjes je krijgt. Ben je goed in bijv. Spijkerbroek-hangen? Doe het gerust meermaals, dan verdien je snel meer centen.

Voor andere spellen moet je ” betalen”. Vaak kun je bij zo’n betaalspel een prijs verdienen. Dus ook hier geldt weer: doe je best en kies zorgvuldig welk spel je leuk vindt.

Meer informatie over deelname vind je in de huis-aan-huis-folder die verspreid wordt in het dorp. We publiceren dat ook op deze website. Dus heb je de huis-aan-huis-folder gemist, je kunt het hier bekijken of downloaden. Zie hieronder het voorbeeld:

Gezellig samenzijn

Ieder jaar is het op en rondom de Markt een gezelligheid van belang. Na de kinderkermis blijven volwassen elkaar opzoeken. Kom dus ook naar de Markt of naar het Mr Broos-plantsoen. Daar staat het clubhuis van de VvdJ, Restaurant De Oude Toren.

Geef je op als kraamhulp.

Gebruik daarvoor HIER het formulier.

Ieder jaar zoeken we enthousiaste vrijwilligers die willen helpen om de spellen te begeleiden! Dat zijn er ruim 100!!! Wil je mee helpen om er voor de jeugd weer een mooi dag van te maken? Geef je dan op via kraamhulp@vvdj.nl of een pb via onze socials! Het is leuk werk en je doet er heel veel kinderen een plezier mee. Dit jaar lijken we er weer in geslaagd om alle kramen goed bezet te krijgen met hulpen. Maar je kunt je ook op de dag zelf nog aanmelden! Zelfs voor volgend jaar. Doen!!
Zie hier kraamhulpen in actie:

Terugblik Koningsdag 2021 (Corona)

Deelden de leden van de VvdJ in 2020 in het kerkdorp Waalre een bloemetje uit…… In 2021 werd gericht aan de jeugd van Waalre gedacht. Op Koningsdag wordt bij elke woning een Koningsdag-Doe -Boek gebracht. In dit boek staan tal van leuke opdrachten voor zowel de allerjongsten als ook voor de oudere jeugd. Bij verschillende van deze opdrachten zijn er leuke prijzen te winnen, zoals bijvoorbeeld een workshop in onze Waalrese Chocoladefabriek, een huifkar-tocht en diverse smakelijke tegoedbonnen. Allemaal in samenwerking met 13 (!) lokale ondernemers.

De opdrachten waarbij prijzen zijn te winnen waren:

  • Geef kleur aan de Activiteiten van de VvdJ
  • Woordzoeker
  • Anagram
  • De Gouden Koets
  • Kleur de letter J
  • Weet jij het antwoord…?
  • Zoek de 6 verschillen
  • Nonogram
  • Sudoku

Zo gaat het er normaal aan toe:

De groots opgezette kinderkermis (sinds 1963) is een niet meer weg te denken feest voor de jeugd. Vele spellen, attracties, traktaties, straattheater en onze Jan Plezier, maken de Koningsdagviering tot een feest voor kleuters en jeugd. Gelukkig kan de Vereniging daarbij ook rekenen op honderden vrijwilligers. Het samenzijn van veel dorpelingen (deelnemertjes met ouders, grootouders, vrijwilligers en belangstellenden) is uitgegroeid tot een spontaan dorpsfeest. We doen dit met medewerking van vele verenigingen en clubs.

Mocht je je aan willen melden als “kraamhulp”, stuur dan een mail naar kraamhulp@vvdj.nl