Koningsdag

KRAAM HULPEN GEZOCHT VOORT KONINGSDAG 2024

Maak honderden kinderen blij en vul het formulier in. Ben je 14 jaar of ouder, dan kunnen we je hulp goed gebruiken van 12.45 – 16.30 op Koningsdag 2024.

https://forms.gle/qjTQUvxRYJpR1nYh8

KINDERKERMIS

Op Koningsdag is er traditie getrouw ieder jaar een Kinderkermis. Voor het kerkplein zijn de spellen voor de kleuters op gezet. Rondom de Markt staan de spellen voor de basisschool kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Op de school de Wilderen wordt enkele weken voordien een deelnemerskaart gratis uitgereikt. Inclusief een tegoedbon voor een heerlijke versnapering, zoals een oliebol!

Voor kinderen uit het kerkdorp Waalre is deelname gratis, dankzij de jaarlijkse collecte opbrengst, de gemeentelijke subsidie en sponsoring.

Deelnemen aan spellen? Eerst verdienen dan betalen

Het principe is er een van ” verdienen” en ” betalen”. Eerst ga je naar een spel waar je centjes (W-euro’s) kunt verdienen. Hoe beter je prestatie, hoe meer centjes je krijgt. Ben je goed in bijv. Spijkerbroek-hangen? Doe het gerust meermaals, dan verdien je snel meer centen.

Voor andere spellen moet je ” betalen”. Vaak kun je bij zo’n betaalspel een prijs verdienen. Dus ook hier geldt weer: doe je best en kies zorgvuldig welk spel je leuk vindt.

Meer informatie over deelname vind je in de huis-aan-huis-folder die verspreid wordt in het dorp. We publiceren dat ook op deze website. Dus heb je de huis-aan-huis-folder gemist, je kunt het hier bekijken of downloaden. Zie hieronder het voorbeeld:

Gezellig samenzijn

Ieder jaar is het op en rondom de Markt een gezelligheid van belang. Na de kinderkermis blijven volwassen elkaar opzoeken.

Geef je op als kraamhulp.

Gebruik daarvoor HIER het formulier.

Ieder jaar zoeken we enthousiaste vrijwilligers die willen helpen om de spellen te begeleiden! Dat zijn er ruim 100!!! Wil je mee helpen om er voor de jeugd weer een mooi dag van te maken? Geef je dan op via kraamhulp@vvdj.nl of een pb via onze socials! Het is leuk werk en je doet er heel veel kinderen een plezier mee. Dit jaar lijken we er weer in geslaagd om alle kramen goed bezet te krijgen met hulpen. Maar je kunt je ook op de dag zelf nog aanmelden! Zelfs voor volgend jaar. Doen!!
Zie hier kraamhulpen in actie:

Terugblik Koningsdag 2021 (Corona)

Deelden de leden van de VvdJ in 2020 in het kerkdorp Waalre een bloemetje uit…… In 2021 werd gericht aan de jeugd van Waalre gedacht. Op Koningsdag werd bij elke woning een Koningsdag-Doe -Boek gebracht. In dit boek stonden tal van leuke opdrachten voor zowel de allerjongsten als ook voor de oudere jeugd. Bij verschillende van deze opdrachten waren er leuke prijzen te winnen, zoals bijvoorbeeld een workshop in onze Waalrese Chocoladefabriek, een huifkar-tocht en diverse smakelijke tegoedbonnen.

Zo gaat het er normaal aan toe:

De groots opgezette kinderkermis (sinds 1963) is een niet meer weg te denken feest voor de jeugd. Vele spellen, attracties, traktaties, straattheater en onze Jan Plezier, maken de Koningsdagviering tot een feest voor kleuters en jeugd. Gelukkig kan de Vereniging daarbij ook rekenen op honderden vrijwilligers. Het samenzijn van veel dorpelingen (deelnemertjes met ouders, grootouders, vrijwilligers en belangstellenden) is uitgegroeid tot een spontaan dorpsfeest. We doen dit met medewerking van vele verenigingen en clubs.