Archief

Sinds 1907. Natuurlijk heeft de vereniging een rijke historie. Naast de organisatie van Koningsdag, Sinterklaas etc. etc. grijpt de vereniging graag een gelegenheid aan om een dorpsfeest te houden. Onderstaand een kleine greep uit het rijke archief.

Paasmikken

2020 – 2021 Corona Virus ; geen Paosmikske ? …. of toch wel ?

Het zag er inderdaad naar uit: geen Paosmikske in het jaar 2020. Immers het uitdelen past niet in de richtlijnen die waren afgegeven om het verspreiden van het virus tegen te gaan.
Bakkerij de Vocht vond dit zo sneu dat hij spontaan aanbod om in dit jaar de broodje volledig te sponsoren en ze gratis uit te delen in de bakkerij gelegen aan winkelcentrum den Hof in Aalst.

2021. Opnieuw kunnen op school geen paosmikskes worden uitgedeeld. De school verspreidde een brief naar de ouders, tegen inlevering van die brief kon er bij de bakker toch een broodje worden gehaald. Dat allemaal onder de juiste richtlijnen: beperkt aantal mensen in de winkel, 1.5 meter afstand en één persoon die boodschappen doet. Fantastisch geregeld toch?

WWW

Hoe vaak tik je het in: WWW, met als doel “geconnected” te worden met de buitenwereld.

WWW stond in december 2019 in Waalre voor Woldere Winter Wonderland. Een week in winterse sferen, midden in ons kerkdorp Waalre. Met als doel om geconnected te raken met je buurt, wijk, dorpelingen.

Een festiviteit die georganiseerd werd wegens het 112.5 jaar bestaan van de Vereniging. Het hele dorp genoot dagen lang van een fantastisch evenement. Onderstaand vind je de programmakrant 

Kerstverlichting Kiosk

Wist je dat….. de kerstverlichting op de kiosk óók een initiatief is van de VvdJ?

In 1996 kreeg de Vereniging een gift van fl 1.000,–. Met als opdracht om de markt met kerst te versieren. Die gift werd door de gemeente verdubbeld, onder het beding dat de vereniging jaarlijks de lampjes zou ophangen. In 2004 was de installatie versleten. Opnieuw werden de lampjes aangeschaft door de VvdJ. Al bijna 25 jaar zijn leden van de vereniging iedere eerste zaterdag na Sinterklaas in de weer op de lampjes op te hangen. De zaterdag na 3 koningen verdwijnen de lampen in de opslag. Of het nu regent of bitterkoud is: geen enkel jaar werd overgeslagen.

Natuurijsbaan

Al twee keer heeft de Vereniging gezorgd voor ongelooflijk veel ijspret. In 2012 werd in samenwerking met RKVV-Waalre op hun voetbalveld een prachtige ijsbaan gelegd. Een aantal jaren later, om precies te zijn in 2018 was het weer koud in Nederland. In Anton Pieck-achtige sfeer werd er een ijsbaan gelegd nabij ons clubhuis, de Oude Toren. Nabij het oude kerkje.

Tastbare Herinnering

In het dorp zie je heel veel tastbare herinneringen uit de historie van de vereniging. Wist je bijvoorbeeld dat de vlaggenmast op de Markt geplaatst is bij het 75 jarige bestaan van de Vereniging? Onderstaand nog meer voorbeelden. Een gedenksteen uit 1948 wat nu nog te zien is in de muur van het gemeentehuis. In 1959 werd de Julianaboom geplant en de pomp op de Markt…. ook die werd geplaatst door de VvdJ. Allemaal leuke initiatieven toch, waar jaren later nog vele Waalrenaren van genieten.

Dorpsfeesten

Zoals gezegd: als er een gelegenheid zich voordoet om een dorpsfeest te organiseren, pakt de VvdJ dat snel op. Zie onderstaande posters. Bij jubileumjaren  en 100 van de Vereniging. Of bevrijdingsfeesten. Een dorpsontbijt. Teveel om op te noemen. Dit zijn enkele voorbeelden 

Carnaval

Het is een goed gebruik: bij de receptie van de Carnavalvereniging de Keien verschijnt de VvdJ met een flinke delegatie. Altijd een ludieke actie en/of een act. Soms wordt er ook deelgenomen aan de carnavalsoptocht, zoals te zien is op onderstaande foto:

2020 en 2021 Corona tijd, toch een beetje Koningsdag-feest

Geen Koningsdag in 2020 vanwege het Covid-19 virus. Corona legt Nederland grotendeels lam. Ook op Koningsdag. De VvdJ deelde huis aan huis een plantje uit. Het werd bijzonder gewaardeerd door de dorpelingen. Het jaar erop: 2021, nog steeds is een dorpsfeest centraal in het kerkdorp onmogelijk vanwege de beperkende maatregelen rondom Corona. De VvdJ komt verrassend uit de hoek: een Koningsdag-Doe -Boek wordt rondgebracht. In dit boek met leuke opdrachten voor zowel de allerjongsten als ook voor de oudere jeugd. Bij verschillende van deze opdrachten zijn er leuke prijzen te winnen.

zeg het met bloemen….