Laatste Nieuws


De rondgang op 4-5 dec gaat door.

Op zaterdag 4 en zondag 5 december gaat Sint op zijn paard, traditioneel, door het kerkdorp Waalre. Hij wordt begeleid door Pieten en leden van de Vereniging voor de Jeugd. Bij heel veel huisjes geeft Sinterklaas een snoepzakje af aan kinderen tot 13 jaar én aan bewoners boven de 65 jaar.

Ook Sinterklaas houdt zich aan de Corona-regelgeving. Dat wil o.a. zeggen dat alle Pieten 1,5 meter in acht zullen nemen. Aan de bewoners van Waalre wordt gevraagd om daar ook op te letten.

2021 Sinterklaasintocht in Waalre óók afgelast.

Het is vrijdagochtend 12 november 2021. Landelijk nieuws al enige tijd: het aantal Corona besmettingen in Nederland neemt schrikbarend toe. Vrijdagavond is er een persconferentie. De Vereniging voor de Jeugd wacht niet af. Dat kan ook niet. Zaken moeten geregeld worden.

Er is koortsachtig overleg tussen de Gemeente Waalre en de VvdJ. Vanuit de lokale overheid volgt het dringende advies: annuleer de intocht. Burgemeester Boelhouwer schrijft ons dat hij zich afmeld, ” met pijn in het hart”

Het gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid maakt dat de vereniging besluit om de intocht 2021 af te gelasten. We beseffen dat op de Markt bij de intocht honderden mensen dichtbij staan.

Schrale troost, we zijn niet de enige, dat blijkt uit het voorpagina-nieuws:

Op veel plaatsen wordt de intocht van Sinterklaas op het laatste moment afgelast.

Op 4 en 5 december staat de traditionele rondgang in het kerkdorp Waalre gepland. Het is een evenement met een iets ander karakter. In tegenstelling tot de intocht komen dan geen honderden mensen tegelijkertijd op één plek. We blijven hoopvol, maar zullen de ontwikkelingen af moeten wachten

🙁

Volg ons op Facebook en krijg alle updates.